en De tijd staat even stil…

We beleven met z’n allen een rare tijd en hopen dan ook dat we daar samen gezond door heen komen. Geen school, thuiswerken is een pré en familiebezoek aan oma en opa is in deze tijd niet verstandig of uitgesloten.

De zorg is belangrijker dan ooit, niet alleen voor de Corona patiënten maar ook alle hulp en zorg die verleend wordt aan de oma’s en/of opa’s. Zowel in het verzorgingstehuis maar ook de oma’s en opa’s die zelfstandig wonen. Petje af!

Het Oud-Kanaaltje
Om de oma’s en opa’s door deze rare tijd heen te helpen valt vanaf vrijdag 3 april negen weken lang iedere vrijdag “Het Oud-Kanaaltje” in de brievenbus. Het Oud-Kanaaltje wordt bezorgd bij de ouderen die woonachtig zijn in de Meander, de aanleunwoningen Boslaan en Bospolderstraat, de flat bij het Kerkepad, De Wilg, De Esdoorn, Dianthus, flat boven wc Dorrestein, het Eureka gebouw, de flat Merwede en de Maalderij.

In het Oud-Kanaaltje komen verhalen/interviews uit de jaren 60, 70 en 80 van bijvoorbeeld bekende Nieuwerkerkse ondernemers die toen in de kranten hebben gestaan. Wij hopen dat oma en opa dit heel leuk gaan vinden en even met hun gedachte weer terug gaan in de tijd.

Plaats ook een familierondje voor 2 euro in de krant
Naast  puzzels kunnen er ook familierondjes in de krant geplaatst worden waarin u als familie berichtjes kunt plaatsen voor opa en oma.

Wanneer jouw oma en/of opa buiten het verspreidingsgebied (zie hierboven) zelfstandig wonen. Geen probleem, voor een kleine bijdrage kan je een Oud-Kanaaltje afhalen of laten bezorgen bezorgen op hun adres in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Plaats een Familie-rondje voor 2 euro in Het Oud-Kanaaltje

Verras opa en oma met een leuke foto en tekst in de krant!
Voor maar 2 euro komt jouw boodschap voor opa en/of oma gegarandeerd in de krant.
Hoe leuk is dat voor opa en/of oma om de klein- en achterkleinkinderen in de krant te zien.
Samen sterk, samen helpen we de ouderen door deze rare tijd.

Klik hier om een familie-rondje op te sturen

De tot stand koming van dit initiatief

De week van 16 maart was een hele rare. Je voelde het al weken aankomen, maar het definitieve en volkomen logische besluit van de regering komt toch keihard binnen. Heel de samenleving staat op z’n kop. Alles wat zo gewoon was kon niet meer. De horeca ging op slot, grote opdrachten die werden afgezegd. Kinderen die niet meer naar school mogen en thuiswerken werd sterk aanbevolen. In die week heb ik bij oma van 96 jaar internet aangesloten zodat ze op televisie via youtube de kerkdiensten kan volgen. 96 jaar is ze en voor het eerst kan ze noodgedwongen de kerk niet bezoeken door een waardeloze virus die van de een naar de ander vliegt. Dat is nogal wat.

Daarnaast kan de familie ook niet meer langskomen, weg waren de gezellige middagen met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ondanks dat oma het begrijpt heeft het een grote impact op haar leven. Maar zoals mijn oma zijn er honderden misschien wel duizenden ouderen in Nieuwerkerk waar de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen niet meer langs kunnen.

In dat weekend heb ik eens goed zitten nadenken, wat wij kunnen doen voor de ouderen. Mijn zoon kwam met een mooi idee, waarom geen krantje maken met artikelen uit de jaren 70 en 80 uit Nieuwerkerk. Dat vinden de ouderen leuk en ik denk dat je zelf daar ook weer kracht uit put om weer creatief te denken.

Op maandag 23 maart gaan contacten met Karel Schuurman die plakboeken vol heeft uit die tijd. Ook hij werd enthousiast over het idee. En toen ging het vrij snel. Om uit de kosten te komen voor het drukken van dit blad snel sponsors gaan zoeken. En ook die vonden het initiatief geweldig. En zo hebben we binnen een hele korte tijd Het Oud-Kanaaltje op poten gezet.

Veel leesplezier de komende negen weken en ik hoop van ganser harte dat er na die negen weken geen krantje meer nodig is. En dat we gewoon weer op bezoek kunnen.

Ron Baas
Baasimmedia