De tijd staat even stil…

Het Oud-Kanaaltje meer dan 210 pagina’s leesplezier voor Nieuwerkerkers
Om de oma’s en opa’s door deze rare tijd heen te helpen viel vanaf vrijdag 3 april negen weken lang iedere vrijdag “Het Oud-Kanaaltje” in de brievenbus. Het Oud-Kanaaltje werd bezorgd bij de ouderen die woonachtig zijn in de Meander, de aanleunwoningen Boslaan en Bospolderstraat, de flat bij het Kerkepad, De Wilg, De Esdoorn, Dianthus, flat boven wc Dorrestein, het Eureka gebouw, de flat Merwede en de Maalderij.

Het Oud-Kanaaltje werd steeds populairder. Naast de bovengenoemde verspreiding stonden op de vrijdagmiddag de mensen in de rij aan de Parallelweg Zuid 29 om een krantje te kopen. Waar Het
Oud-Kanaaltje begon met 600 kranten werden dat wekelijks steeds meer.En groeide uit tot een oplage
van 1100 exemplaren per week. Negen weken lang met verhalen van lezers over o.a. de Huttenbuurt. Kortenoord, Klein-Hitland, Oude Dorp, ‘s-Gravenweg en de Kortlandstraat, interviews met ondernemers uit de jaren 60, 70 en 80, klassenfoto’s van toen, het weerbericht, etc. te veel om op te noemen. De verhalen waar Nieuwerkerk over praatte de afgelopen negen weken.

Heeft u ze gemist? Het Oud-Kanaaltje?
Bestel ze nu!

Geen probleem u kunt ze alle negen bestellen als bundel bestellen.

Van week naar Maandblad

Na het succes van de eerste serie smaakte het voor de lezer én ons naar meer. Besloten wij om nog een serie van zes te gaan maken. Niet meer wekelijks maar maandelijks met meer inhoud, zolang de Corona Nederland in zijn greep houdt.
Het Oud-Kanaaltje ging weer in september 2021 verschijnen!

Na de bekendmaking half augustus stroomden de aanmeldingen binnen voor de abonnementen. Ook de sponsors van het eerste uur gingen enthousiast mee, waardoor het streven kon blijven om het blad zonder advertenties te blijven maken. Ron Baas vindt nog steeds dat het blad een document is voor het leven, waarbij de Nieuwerkerkse historische verhalen uit het rijke verleden van 1900 – 2000 gewaarborgd blijft. En vindt dat daar geen advertenties is passen., daarom was er ook gekozen voor abonnementenverkoop.

Watersnoodramp-editie

De laatste editie van de eerste serie van zes was een absolute topper. Heel veel herinneringen werden opgehaald aan de bij watersnoodramp in 1953. Met hoofdrollen van burgemeester Vogelaar en Leen en Johannes Boer. Samen met de familie Boer en Leen Vogelaar (de zoon van de burgemeester) hebben we de verhalen gemaakt. Het was een heel karwei maar het was gelukt. Vanuit het hele land kwamen aanvragen binnen voor dit bijzondere bewaarexemplaar.

Het kon niet uitblijven, in maart werd de abonnementen verlengd tot en met augustus 2021

 Ook na het eerste half jaar hield de Corona Nederland nog steeds in de greep, en de vele verhalen die nog in het verschiet lagen hebben we Het Oud-Kanaaltje met nog een half jaar verlengd. De bladen die uitgekomen zijn kunt u bestellen via de webshop.