De tot stand koming van dit initiatief

De week van 16 maart 2020 was een hele rare. Je voelde het al weken aankomen, maar het definitieve en volkomen logische besluit van de regering komt toch keihard binnen. Heel de samenleving staat op z’n kop. Alles wat zo gewoon was kon niet meer. De horeca ging op slot, grote opdrachten die werden afgezegd. Kinderen die niet meer naar school mogen en thuiswerken werd sterk aanbevolen. In die week heb ik bij oma van 96 jaar internet aangesloten zodat ze op televisie via youtube de kerkdiensten kan volgen. 96 jaar is ze en voor het eerst kan ze noodgedwongen de kerk niet bezoeken door een waardeloze virus die van de een naar de ander vliegt. Dat is nogal wat.

Daarnaast kon de familie ook niet meer langskomen, weg waren de gezellige middagen met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ondanks dat oma het begrijpt heeft het een grote impact op haar leven. Maar zoals mijn oma zijn er honderden misschien wel duizenden ouderen in Nieuwerkerk waar de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen niet meer langs kunnen.

In dat weekend heb ik eens goed zitten nadenken, wat wij kunnen doen voor de ouderen. Mijn zoon kwam met een mooi idee, waarom geen krantje maken met artikelen uit de jaren 70 en 80 uit Nieuwerkerk. Dat vinden de ouderen leuk en ik denk dat je zelf daar ook weer kracht uit put om weer creatief te denken.

Op maandag 23 maart gaan contacten met Karel Schuurman die plakboeken vol heeft uit die tijd. Ook hij werd enthousiast over het idee. En toen ging het vrij snel. Om uit de kosten te komen voor het drukken van dit blad snel sponsors gaan zoeken. En ook die vonden het initiatief geweldig. Van de 26 belletjes zeiden er 25 spontaan “Ja, met dit initiatief doe ik zeker mee!” En zo hadden we binnen een hele korte tijd Het Oud-Kanaaltje op poten gezet.

Wilt u ook de eerdere edities lezen die zijn verschenen? U kunt de 9 edities nog bestellen via onderstaande knoppen.

U kunt kiezen tussen afhalen of bezorgen